Wat kost mediation

Desgewenst kunt u eerst langs komen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Vanuit de optiek dat de mediator neutraal en onpartijdig is worden gesprekken doorgaans gezamenlijk gevoerd. Daarom kunt u het beste samen op het kennismakingsgesprek komen. Ten slotte moet u samen beslissen of u verder wilt.

Het uurtarief bedraagt € 150,– per uur exclusief 21 % btw. Het griffierecht voor de procedure bij de rechtbank bedraagt € 148,50 p.p.

Voor familiezaken als echtscheiding of verbreken samenwoning komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde mediation als u aan de voorwaarden omtrent inkomen en vermogen voldoet. Het peiljaar is 2017 (de fiscale gegevens van twee jaar terug).

Bijvoorbeeld: woont u in geval van echtscheiding nog op hetzelfde adres met  minderjarige kind(eren), bedraagt uw vermogen (box 3) niet meer dan € 25.000,– p.p. (heffingvrij vermogen 2017) en was uw verzamelinkomen in 2017 niet meer dan € 38.600,– p.p.?  Dan komt u mogelijk in aanmerking. Voorwaarde is dat u niet meer dan € 15.180,– uit de scheiding overhoudt, bijvoorbeeld door vrij te komen overwaarde van uw huis of het saldo van spaarrekeningen, anders moet u de kosten van de mediator alsnog zelf betalen. U betaalt dan slechts een eigen bijdrage van € 54,– of  € 107,– p.p. (en daarnaast in geval van echtscheiding ook nog griffierecht voor de rechtbank € 40,50 p.p.) Voor alleenstaanden gelden andere inkomensnormen. Kijk voor meer informatie op: Raad voor Rechtsbijstand

De Werdt Mediation kan u alles vertellen over de voorwaarden van gesubsidieerde mediation en regelt voor u de aanvraag en afhandeling wanneer u hiervoor in aanmerking komt. U heeft hier zelf geen omkijken naar.

Is het voor u moeilijk om tijdens kantoortijden een afspraak te maken? Dit is geen enkel punt. Het is mogelijk om ’s avonds of zelfs in het weekend een afspraak te maken. Is het voor u lastig om naar ons kantoor te komen omdat u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft of gewoon geen zin heeft om de deur uit te gaan? Een afspraak bij u thuis of op een andere locatie is mogelijk.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

rvrlogo