Over Marianne

Marianne de Werdt omschrijft zichzelf als een echt mensenmens. Als mediator heb je veel persoonlijk contact met mensen. Het is een compliment dat mensen jou uitkiezen om hun conflict of situatie te bespreken en dat gaat vaak gepaard met heftige emoties. Als ik na verloop van tijd ook nog vooruitgang bemerk in de situatie is dat de kroon op mijn werk.

Het mooie is dat de mensen deze vooruitgang in communicatie en het creëren van oplossingen zelf bewerkstelligen. Soms lukt dat niet hoor, om wat voor reden dan ook. Het komt ook wel eens voor dat ik aangeef dat het me beter lijkt om te stoppen.

Het tegenovergestelde gebeurt ook; mensen die juist goed communiceren willen hun echtscheiding middels Mediation regelen, dan gaat het om begeleiding van de te regelen zaken en bijvoorbeeld het opstellen van een ouderschapsplan.

De juridische achtergrond komt Marianne goed van pas. Hoewel ik geen invloed uitoefen op de ideeën, wensen en uitkomsten van mijn cliënten is enige juridische kennis een pre. Daarna dienen afspraken te worden gecontroleerd op juridische houdbaarheid.

Marianne de Werdt is rechtbankmediator bij de rechtbank Midden-Nederland te Utrecht.

logo[1]