Over Marianne

Marianne de Werdt

Als mediator heb je veel persoonlijk contact met mensen. Het is een compliment dat mensen jou uitkiezen om hun conflict of situatie te bespreken en dat gaat vaak gepaard met heftige emoties. Als ik na verloop van tijd vooruitgang bemerk in de situatie is dat de kroon op mijn werk. 

Het mooie is dat de mensen deze vooruitgang in communicatie en het creëren van oplossingen zelf bewerkstelligen. Soms lukt dat niet hoor, om wat voor reden dan ook. Het komt ook wel eens voor dat ik aangeef dat het me beter lijkt om te stoppen.

De juridische achtergrond komt goed van pas. Hoewel ik geen invloed uitoefen op de ideeën, wensen en uitkomsten van mijn cliënten is enige juridische kennis een pre. Cliënten hebben ook behoefte om te weten waar de kaders van de wet liggen.

Waarom echtscheidingsmediation als specialiteit?

Al bijna mijn hele leven heb ik met echtscheiding te maken. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 9 jaar was. Ik kan me nog goed herinneren hoe het als kind voelt als je ouders gaan scheiden. Vanaf 13 jaar deed ik klusjes op het advocatenkantoor van mijn vader en later ben ik daar gaan werken. Ik kreeg daardoor beroepsmatig veel met echtscheidingen te maken. In 2013 ben ik mijn eigen scheidingspraktijk begonnen. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. Ik ben gescheiden van de vader van mijn dochter. Het is niet altijd gemakkelijk geweest maar ik ben er best trots op dat we nu, samen met partners, kerst met elkaar vieren,