Kosten

Vrouw belt naar De Werdt Mediation

Desgewenst kunt u eerst langskomen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Vanuit de optiek dat de mediator neutraal en onpartijdig is worden gesprekken doorgaans gezamenlijk gevoerd. Daarom kunt u het beste samen op het kennismakingsgesprek komen. Ten slotte beslist u samen of u verder wilt.

Het uurtarief bedraagt € 150,– per uur exclusief 21 % btw. Het griffierecht voor de procedure bij de rechtbank bedraagt € 152,– p.p.

Voor familiezaken als echtscheiding of verbreken samenwoning komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde mediation wanneer u aan de voorwaarden omtrent inkomen en vermogen voldoet. Het peiljaar is 2018 (de fiscale gegevens van twee jaar terug).

Bijvoorbeeld: woont u ten tijde van de echtscheiding nog op hetzelfde adres met minderjarige kind(eren), bedroeg uw vermogen in 2018 (box 3) niet meer dan € 30.000,– p.p. (heffingvrij vermogen 2018) en was uw verzamelinkomen in 2018 niet meer dan € 39.400,– p.p.?  Dan komt u mogelijk in aanmerking. U betaalt dan slechts een eigen bijdrage van € 55,– of € 109,– p.p. (en € 41,50 griffierecht p.p. voor de rechtbank). Voorwaarde is dat u niet meer dan € 15.422,99 uit de scheiding overhoudt, bijvoorbeeld door vrij te komen overwaarde van uw huis of het saldo van spaarrekeningen, anders dient u de kosten van de mediator alsnog zelf betalen.  Voor alleenstaanden gelden andere inkomensnormen. Kijk voor meer informatie op: Raad voor Rechtsbijstand

De Werdt Mediation kan u alles vertellen over de voorwaarden van gesubsidieerde mediation en regelt voor u de aanvraag en afhandeling wanneer u hiervoor in aanmerking komt. U heeft hier zelf geen omkijken naar.

Is het voor u moeilijk om tijdens kantoortijden een afspraak te maken?

Het is mogelijk om ’s avonds of zelfs in het weekend een afspraak te maken. Is het voor u lastig om naar ons kantoor te komen omdat u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft of gewoon geen zin heeft om de deur uit te gaan? Een afspraak bij u thuis of op een andere locatie is mogelijk.

Ik werk uitsluitend op afspraak.