Kosten

Vrouw belt naar De Werdt Mediation

Desgewenst kan je eerst langskomen voor een gratis informatiegesprek.

Vanuit de optiek dat de mediator neutraal en onpartijdig is worden gesprekken doorgaans gezamenlijk gevoerd. Daarom kan je het beste samen op het informatiegesprek komen. Ten slotte beslis je samen of je verder wilt.

Het uurtarief bedraagt € 150,– per uur exclusief 21 % btw. Het griffierecht voor de procedure bij de rechtbank bedraagt € 160,– p.p.

Voor familiezaken als echtscheiding of verbreken samenwoning kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde mediation wanneer je aan de voorwaarden omtrent inkomen en vermogen voldoet. Voor 2024 is het peiljaar 2022. Om te beoordelen of je voor subsidie in aanmerking komt wordt dus gekeken naar de fiscale gegevens van twee jaar terug.

Bijvoorbeeld: woon je ten tijde van de echtscheiding nog op hetzelfde adres met minderjarige kind(eren), bedroeg je vermogen in 2022 (box 3) niet meer dan € 31.747– p.p. en was je verzamelinkomen in 2022 niet hoger dan € 44.000,– p.p.?  Dan kom je mogelijk in aanmerking. Je betaalt dan slechts een eigen bijdrage van € 61,– of € 121,– p.p. (en € 43,50 griffierecht p.p. voor de rechtbank). Voorwaarde is  wel dat je niet meer dan € 15.873,– uit de scheiding overhoudt, bijvoorbeeld door vrij te komen overwaarde van het huis of het saldo van spaarrekeningen. Anders dien je de kosten van de echtscheiding alsnog zelf betalen.  Voor alleenstaanden gelden andere inkomensnormen. Kijk voor meer informatie op: Raad voor Rechtsbijstand

Ik kan je alles vertellen over de voorwaarden van gesubsidieerde mediation en regel voor jou de aanvraag en de afhandeling. Je hebt hier zelf geen omkijken naar.

Komt het niet uit om tijdens kantoortijden een afspraak te maken? Geen punt! Het is mogelijk om ’s avonds of zelfs in het weekend een afspraak te maken.

Is het lastig om naar mijn kantoor te komen omdat jullie bijvoorbeeld kleine kinderen hebben of gewoon geen zin om de deur uit te gaan? Een afspraak bij jullie thuis of op een andere locatie is mogelijk.

Ik werk uitsluitend op afspraak