De regels voor het kiezen van de achternaam voor de baby worden versoepeld. Vanaf 1 januari 2024 hebben ouders de mogelijkheid om de naam van zowel de vader als de moeder aan hun spruit te…
Samenwonende ouders van kinderen geboren na 1 januari 2023 krijgen automatisch gezamenlijk het ouderlijk gezag na erkenning. Voorheen moest de vader, samen met de moeder, na erkenning van het kind daarna ook nog het ouderlijk…
De overheid stelt ieder jaar dit percentage vast. Hiermee dient de kinder- en partneralimentatie vanaf 1 januari 2023 te worden verhoogd. De wettelijke indexering voor kinder- en partneralimentatie voor 2023 bedraagt 3,4 %. Ontvang je…
Het is zover! Met ingang van 1 juli 2022 gaat de wetgeving omtrent pensioenverdeling bij echtscheiding veranderen. Tot 1 juli 2022 geldt de Wet Verevening Pensioenrechten. Deze wet houdt in dat de (ex) partner recht…
Om maar direct een illusie weg te nemen: deze blog verschaft geen kant en klare oplossingen betreffende huisvesting. Momenteel is dit bij de meeste echtscheidingen een groot probleem waarbij vaak één partner woonruimte zoekt en…
Indien een partner meer in de gezamenlijke woning heeft geïnvesteerd dan de andere partner, kan dat leiden tot het toekennen van een vergoedingsrecht. Maar wat is nu een vergoedingsrecht en wanneer komt dit aan de…
Echtscheidingsgolf of babyboom na corona? Iedereen heeft te maken met de situatie rondom de coronacrisis. Alle (social) media is doorspekt met informatie over het virus. Worden we al een klein beetje media moe? De vraag die…
6 Zaken die je mag verwachten van een goede echtscheidingsmediator Scheiden doe je niet zomaar. Daar gaat meestal een lang en pijnlijk traject aan vooraf. Als er ook nog eens minderjarige kinderen in het spel…
Vakantietijd! Op vakantie met minderjarige kinderen? Waar dien je dan als (gescheiden) ouders rekening mee te houden? Als je reist naar het buitenland met minderjarige kinderen dan dien je formeel toestemming te hebben van de…
Herziening Partneralimentatie Eindelijk is het zover! Het heeft lang geduurd maar op 1 januari 2020 treedt de nieuwe wet omtrent de partneralimentatie in werking: de ‘Wet herziening partneralimentatie’. Deze wetswijziging heeft o.a. tot doel om…
Samenwonen Zonder Samenlevingsovereenkomst? In mijn scheidingspraktijk begeleid ik regelmatig samenwoners die uit elkaar gaan. Sommigen hebben alles goed geregeld in een samenlevingsovereenkomst maar er zijn ook situaties waarbij niets geregeld is. Zij staan dan soms…
Beperkte Gemeenschap van Goederen Voor huwelijken gesloten tot en met 31 december 2017 geldt ‘de algehele gemeenschap van goederen’ als je niet naar de notaris gaat voor het afsluiten van huwelijkse voorwaarden. Dit houdt kortgezegd in dat alle…
Pensioen en Scheiding De Wet Verevening Pensioenrechten schrijft voor dat het ouderdomspensioen wordt verdeeld bij scheiding. Allebei de ex-echtelieden hebben recht op de helft van het tijdens het huwelijk, of het geregistreerde partnerschap, opgebouwde pensioen,…
De Werdt Mediation komt naar je toe! In IJsselstein is mijn kantoor gevestigd in hetzelfde monumentale pand waar vroeger het oude postkantoor gevestigd was. In Nieuwegein is mijn kantoor gevestigd in het stadcentrum, naast Cityplaza,…