Blog

Hartelijk welkom op mijn blog

DE WETTELIJKE INDEXERING ALIMENTATIE VOOR 2020 IS VASTGESTELD OP 2,5 %

Het ministerie van veiligheid en justitie stelt jaarlijks de indexering voor kinder- en partneralimentatie vast. Dit is het wettelijk vastgestelde percentage waarmee de partner- en/of kinderalimentatie met ingang van 1 januari moet worden verhoogd tenzij de verhoging is uitgesloten in een convenant of een beschikking van de rechtbank. Dit heeft te maken met de inflatie. U dient dit zelf door te voeren. Het is raadzaam uw ex-partner hiervan tijdig op de hoogte te stellen.

De indexering voor 2020 bedraagt 2,5%.

Alimentatie wordt vastgesteld in een bepaalde periode van uw leven. Vaak zijn er daarna nog vele (wettelijke) wijzigingen maar wordt de alimentatie niet aangepast.
Misschien betaalt u te veel of ontvangt u te weinig.
Een goed moment om alles weer eens opnieuw te laten berekenen. Bel voor een afspraak voor een alimentatie check-up 030 – 303 55 87 of mail info@dewerdtmediation.
(ook mogelijk als uw echtscheiding niet door De Werdt Mediation is geregeld)

Voor nu wens ik u allen een warme, gezegende, decembermaand!

Met een warme groet,
Marianne de Werdt

_____________________________________________________________________

HERZIENING PARTNERALIMENTATIE!

Eindelijk is het zover! Het heeft lang geduurd maar op 1 januari 2020 treedt de nieuwe wet omtrent de partneralimentatie in werking:  de ‘Wet herziening partneralimentatie’. Deze wetswijziging heeft o.a. tot doel om de economische zelfstandigheid te bevorderen van de alimentatieontvanger (alimentatiegerechtigde)

Door deze wijziging wordt de maximale duur van de partneralimentatie gewijzigd van 12 jaar naar 5 jaar. Maarrrr, er zijn uitzonderingen:

Uitzondering 1: De partneralimentatie duurt totdat het jongste kind de leeftijd van 12 jaar bereikt
Uitzondering 2: De alimentatiegerechtigde (ontvanger) is ouder dan 50 jaar en het huwelijk heeft langer dan 15 jaar geduurd. De maximale partneralimentatietermijn is dan 10 jaar (deze uitzondering vervalt na 7 jaar)
Uitzondering 3: Het huwelijk heeft langer dan 15 jaar geduurd en de alimentatiegerechtigde heeft binnen 10 jaar recht op AOW, dan is de maximale alimentatietermijn tot de AOW leeftijd van de alimentatiegerechtigde

Ook de regels voor de fiscale aftrekbaarheid van partneralimentatie veranderen. Net als bij hypotheekrenteaftrek wordt deze versoberd in de loop der jaren. De fiscale aftrek in de hoogste belastingschijf wordt teruggebracht van 51,95 % naar 37,10 % in 2023! Dit heeft grote gevolgen voor reeds bestaande partneralimentatieverplichtingen waar aftrek geschiedt in de hoogte belastingschijf. De betaler van alimentatie (alimentatieplichtige) zal nu netto minder overhouden. Een herberekening van alimentatie kan zinvol zijn.

Is dit van toepassing? Neem gerust contact op.
Dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Met vriendelijke groeten,
Marianne de Werdt

Tel. 030 – 303 55 87 of mail: info@dewerdtmediation.nl

________________________________________________________________________

VAKANTIETIJD!!

Ga je op vakantie naar het buitenland met minderjarige kinderen?  Waar dien je als (gescheiden) ouders rekening mee te houden?

Als je reist naar het buitenland met minderjarige kinderen dan dien je formeel toestemming te hebben van de gezaghebbende ouder(s). Het Centrum Internationale Kinderontvoering heeft een speciaal formulier ontwikkeld waarmee je de toestemming van de gezaghebbende ouder(s) kan aantonen. Het formulier dient voor ieder kind afzonderlijk te worden ingevuld. https://www.kinderontvoering.org/uploads/Marije/Formulier%20Toestemming%20voor%20reizen%20met%20een%20minderjarige%20naar%20het%20buitenland%202017.pdf

Er zijn daarnaast ook nog enkele documenten nodig zoals:

Meer informatie is te vinden op: https://www.kinderontvoering.org/advies/toestemming-voor-vakantie.html

Reis je als alleenstaande ouder met minderjarige kinderen en heb je alléén het ouderlijk gezag? Dan heb je geen toestemming nodig van de andere ouder (die bijvoorbeeld het kind alleen heeft erkend). Wanneer je controle krijgt moet je wel aan kunnen tonen dat je alleen het gezag hebt. Daarvoor heb je ook een aantal documenten nodig.
Via deze link kan je zien wat je nodig hebt in welke situatie:

https://www.kinderontvoering.org/uploads/vakantiewijzer/wel_gezag.html

In de vakantieperiode is de vakantiereis vaak een onderwerp van gesprek tijdens de mediation. Het komt ook voor dat de andere gezaghebbende ouder geen toestemming wil geven. Niet zelden is de reden hiervan gelegen in een andere oorzaak dan wat op dat moment wordt aangegeven. Mediation kan uitkomst bieden om deze gevoelens bespreekbaar te maken. Mocht het allemaal niet baten en de gezaghebbende ouder weigert om toestemming te geven voor een buitenlandse vakantie dan kan de rechter vervangende toestemming geven in een kort geding procedure. Helaas is dat soms nodig.

Wilt u meer informatie, of wilt u samen met uw ex-partner een mediation gesprek aanvragen over een dergelijke situatie? Bel dan voor een afspraak: 030 – 303 55 87 of mail: info@dewerdtmediation.nl

Regel het goed! Regel het samen!

Fijne vakantie!

Hartelijke groeten,
Marianne de Werdt

____________________________________________________________________

MEDIATION IN STRAFZAKEN

Sinds enkele maanden ben ik ook in het bezit van het certificaat voor mediation in strafzaken. Helaas is er door het huidige budget van de overheid nog geen ruimte voor nieuwe mediators om zich te bekwamen in deze boeiende specialisatie van mediation. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben maar ik kan niet wachten totdat de rechtbank de lijsten weer openstelt en ik aan de slag mag als mediator in strafzaken op de rechtbank.

Bekijk onderstaand filmpje en ontdek hoe waardevol deze tak van mediation is.

http://<iframe src=”https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/521296/?no_cache=1″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

_________________________________________________

SAMENLEVEN ZONDER SAMENLEVINGSOVEREENKOMST?

In mijn scheidingspraktijk begeleid ik regelmatig samenwoners die uit elkaar gaan. Sommigen hebben alles goed geregeld in een samenlevingsovereenkomst maar er zijn ook situaties waarbij niets geregeld is. Zij staan dan soms voor verrassingen. Als je samenwonend bent dan is mijn advies: “Ga naar de notaris en laat een samenlevingsovereenkomst opstellen”! Hieronder geef ik een aantal situaties weer  waarop dit van toepassing kan zijn.

Gezamenlijke bankrekeningen

Vaak openen samenwoners een gezamenlijke rekening. Het grote misverstand is dat het saldo van beide partijen is, voor gelijke helften maar niets is minder waar. Tenzij je in een samenlevingsovereenkomst hebt vast laten leggen dat het saldo van de gezamenlijke rekeningen van jullie beiden, ieder voor de helft is, ongeacht wat de ander heeft ingebracht.

Overwaarde/onderwaarde woning

Als je bij je partner met een koopwoning gaat inwonen en je betaalt mee aan de hypotheek, dan deel je niet van rechtswege mee in de overwaarde (of onderwaarde) van de woning. Tenzij jullie het huis gezamenlijk hebben aangekocht. Het is belangrijk situaties omtrent de woning vast te leggen in een samenlevingsovereenkomst.

Testament

Als er geen samenlevingsovereenkomst is en ook geen testament en één van de partners overlijdt, dan heeft de achterblijver een probleem. Wettelijk zijn jullie niets van elkaar en de gehele erfenis gaat naar de kinderen, of, als die er niet zijn, naar de directe familieleden.

Pensioen

Als je samenwoont deel je niet mee in elkaars ouderdomspensioen maar in een samenlevingsovereenkomst kan je elkaar wel aanwijzen als gerechtigde in elkaars partnerpensioen. Dit is een pensioen dat uitkeert als de andere partner overlijdt. Als er niets is opgenomen kan je elkaar ook niet begunstigen voor dit deel van het pensioen.

Zo zie je maar, het laten opstellen van een samenlevingsovereenkomst maakt een groot verschil. Mijn taak is het ontbinden van de samenlevingsovereenkomst maar deze blog is opgesteld voor mensen die juist op een goede manier samen willen zijn.

Wil het toch niet lukken en gaan jullie uit elkaar? Jullie zijn van harte welkom, met of zonder samenlevingsovereenkomst.

Vriendelijke groeten.
Marianne de Werdt/De Werdt Mediation

info@dewerdtmediation.nl
030 – 303 55 87

__________________________________________________

DE WETTELIJKE INDEXERING ALIMENTATIE VOOR 2019 VASTGESTELD OP 2%

Het ministerie van veiligheid en justitie stelt jaarlijks de indexering voor kinder- en partneralimentatie vast. Dit is het wettelijk vastgestelde percentage waarmee de partner- en/of kinderalimentatie met ingang van 1 januari moet worden verhoogd tenzij de verhoging is uitgesloten in een convenant of een beschikking van de rechtbank. Dit heeft te maken met de inflatie. Het is raadzaam uw ex-partner hiervan tijdig op de hoogte te stellen

De indexering voor 2019 bedraagt 2%.

Alimentatie wordt vastgesteld in een bepaalde periode van uw leven. Vaak zijn er daarna nog vele (wettelijke) wijzigingen maar wordt de alimentatie niet aangepast.
Misschien betaalt u te veel of ontvangt u te weinig.
Een goed moment om alles weer eens opnieuw te laten berekenen. Bel voor een afspraak voor een alimentatie check-up 030 – 303 55 87 of mail info@dewerdtmediation.
(ook mogelijk als uw echtscheiding niet door De Werdt Mediation is geregeld)

Ik wens allen warme, liefdevolle feestdagen!

Hartelijke groet
Marianne de Werdt

__________________________________________________

VAKANTIES EN RELATIES

Mediators, relatietherapeuten en advocaten weten het allemaal: ‘Na de vakantieperiode zijn er de meeste echtscheidingen’. Maar, hoe komt dat nu? En nog beter: ‘Wat zou je er aan kunnen doen’?
De Telegraaf van 28 juli 2018 schreef daar een interessant stuk over.

Tijdens de vakantie ben je meestal 24/7 bij elkaar. Dat kan leuk zijn wanneer je dezelfde verwachtingen hebt maar ook confronterend wanneer dat niet zo blijkt te zijn. Wanneer je elkaar nog niet zo lang kent is vakantie de ultieme relatietest. Wanneer een relatie of huwelijk niet meer goed loopt lijkt een vakantie soms een goede ‘time out’ maar meestal wordt dit het moment van de waarheid. Vaak wordt dan ook tijdens, of vlak na de vakantie, besloten om uit elkaar te gaan.

Gelukkig bevat het artikel ook enkele tips om de vakantie en de relatie leuk te houden.
Bijvoorbeeld door het rollenpatroon om te draaien en hem of haar te verrassen. Een andere tip is om te lachen om alles wat tegenzit dus ga tegenslag met humor tegemoet. Hou niet teveel vast aan eigen wensen maar gun de ander ook zijn of haar plezier of rust.

Mocht het uiteindelijk niet meer baten en is de breuk nabij dan rest de vraag hoe de scheiding vorm te geven.

Bel of mail dan met DE WERDT MEDIATION, dan wordt alles geregeld.

info@dewerdtmediation.
Tel. 030 – 303 55 87

_________________________________________________

DE WETTELIJKE INDEXERING ALIMENTATIE VOOR 2018 VASTGESTELD OP 1,5%

Het ministerie van veiligheid en justitie stelt jaarlijks de indexering voor kinder- en partneralimentatie vast. Dit is het wettelijk vastgestelde percentage waarmee de partner- en/of kinderalimentatie met ingang van 1 januari moet worden verhoogd tenzij de verhoging is uitgesloten in een convenant of een beschikking van de rechtbank. Dit heeft te maken met de inflatie. Het is raadzaam uw ex-partner hiervan tijdig op de hoogte te stellen

De indexering voor 2018 bedraagt 1,5 %.

Alimentatie wordt vastgesteld in een bepaalde periode van uw leven. Vaak zijn er daarna nog vele (wettelijke) wijzigingen maar wordt de alimentatie niet aangepast.
Misschien betaalt u te veel of ontvangt u te weinig.
Een goed moment om alles weer eens opnieuw te laten berekenen. Bel voor een afspraak voor een alimentatie check-up 030 – 303 55 87 of mail info@dewerdtmediation.
(ook mogelijk als uw echtscheiding niet door De Werdt Mediation is geregeld)

Fijne feestdagen toegewenst!

Met warme groeten,
Marianne de Werdt

__________________________________________________

BEPERKTE GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN VOOR HUWELIJKEN VANAF 1-1-2018

Gaat u vanaf 2018 trouwen?
Dan is dit wat u moet weten
!

Voor huwelijken gesloten tot en met 31 december 2017 geldt ‘de algehele gemeenschap van goederen’ als je niet naar de notaris gaat voor het afsluiten van huwelijkse voorwaarden. Dit houdt kortgezegd in dat alle bezittingen en schulden (uitzonderingen daargelaten) van elkaar zijn, ook van vóór het huwelijk. Maar wat gaat er nu veranderen vanaf 1 januari 2018?

Als je na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje stapt dan geldt ‘de beperkte gemeenschap van goederen’. Alleen de bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk worden opgebouwd zijn gezamenlijk. Wat voor het huwelijk privé bezit was, wordt niet gemeenschappelijk. Ook schenkingen en erfenissen zijn privébezit. Voorheen viel dit in de boedel als er geen uitsluitingsclausule bestond. Het is dus zaak om voor het huwelijk goed te documenteren wat privébezit is.

Wilt u dat met de huwelijksgelofte het mijn en dijn samenvloeien zoals weleer? Dat kan nog steeds! U moet daarvoor wel eerst naar de notaris voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Verder wens ik alle echtelieden, zowel getrouwd voor, of na 1 januari 2018, een lang en gelukkig leven samen.
Mocht deze termijn niet gehaald worden kunt u natuurlijk terecht bij: De Werdt Mediation, tel. 030-303 55 87 of mail:
info@dewerdtmediation. Het antwoordformulier op deze website invullen kan ook, er wordt dan contact met u opgenomen.

Vriendelijke groeten,
Marianne de Werdt

_________________________________________________

VAKANTIETIJD
Dit moet u weten!!!14233962-two-cute-cartoon-children-are-running-with-kites-on-the-beach-summer-holiday-illustration-for-kids-stock-vector[1]

Het is weer vakantietijd! De meeste mensen kijken uit naar een welverdiende vakantie. De reis gaat vaak naar bestemming buitenland maar waar dien je als gescheiden ouders rekening mee te houden?

Als gescheiden ouders dien je formeel toestemming te hebben van de andere gezaghebbende ouder als je reist naar het buitenland met je minderjarige kinderen. Het Centrum Internationale Kinderontvoering heeft daar een speciaal toestemmingsformulier voor ontwikkeld. http://www.kinderontvoering.org/news/1192/99/Toestemmingsformulier-reizen-met-minderjarige-wat-is-voor-mij-van-toepassing.html
Daarnaast zijn er ook nogal wat documenten nodig. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.kinderontvoering.org

Reist u buiten het Schengengebied? Dan is het mogelijk dat de controle scherper is. Het Schengenverdrag maakt vrij verkeer van personen binnen het Schengengebied mogelijk. Bij dit verdrag zijn 26 landen aangesloten. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Verdragen_van_Schengen

Reist u als alleenstaande ouder met uw minderjarige kinderen en heeft u alleen het ouderlijk gezag? Dan heeft u geen toestemming nodig van de andere ouder (die bijvoorbeeld het kind alleen heeft erkend). Wanneer u controle krijgt moet u wel aan kunnen tonen dat alleen u het gezag heeft. Daarvoor heeft u een aantal documenten nodig.
Via deze link kunt u zien wat u nodig heeft in welke situatie: http://www.kinderontvoering.org/advies/toestemming-voor-vakantie.html

In de vakantieperiode is de vakantiereis vaak een onderwerp van gesprek tijdens de mediation. Het komt ook voor dat de andere gezaghebbende ouder geen toestemming wil geven. Niet zelden is de reden hiervan gelegen in een andere oorzaak dan wat op dat moment wordt aangegeven. Mediation kan uitkomst bieden om deze gevoelens bespreekbaar te maken. Mocht het allemaal niet baten en de gezaghebbende ouder weigert om toestemming te geven voor een buitenlandse vakantie dan kan de rechter vervangende toestemming geven in een kort geding procedure. Helaas is dat soms nodig.

Wilt u meer informatie, of wilt u samen met uw ex-partner een mediation gesprek aanvragen over een dergelijke situatie? Bel dan voor een afspraak: 030 – 303 55 87 of mail: info@dewerdtmediation.nl

Regel het goed! Regel het samen!

Fijne vakantie!

Hartelijke groeten,
Marianne de Werdt

__________________________________________________

PENSIOEN EN SCHEIDING

De Wet Verevening Pensioenrechten schrijft voor dat het ouderdomspensioen wordt verdeeld bij scheiding. Allebei de ex-echtelieden hebben recht op de helft van het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen, tenzij er andere afspraken worden gemaakt in bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden of convenant. Afwijken van de wet mag dus. Deze splitsing van uitbetaling duurt voor zolang de ex-partners in leven zijn.

PARTNERPENSIOEN

Daarnaast is er het partnerpensioen (voorheen nabestaandenpensioen genoemd). Conform de wettelijke regeling blijft het opgebouwde partnerpensioen tot aan de datum van echtscheiding gereserveerd voor de ex-partner. Bij overlijden van de ex-partner ontvangt de ander een maandelijkse uitkering zo lang hij of zij leeft.
Afwijken van de wettelijke regel mag, zodat de ex-echtelieden afzien van partnerpensioen. Dit kan een goede keuze zijn op het moment dat dit stuk pensioen op de pensioendatum gevoegd kan worden bij het ouderdomspensioen van degene die het pensioen heeft opgebouwd en de ex-partner niet financieel afhankelijk is van het partnerpensioen.

CONVERSIE

Een andere regeling is conversie. Bij conversie worden de pensioenrechten van het opgebouwde ouderdomspensioen en de rechten van het partnerpensioen omgezet in een zelfstandig pensioenrecht.

Bovenstaande regelingen gelden alleen bij opgebouwd ouderdomspensioen in loondienst of als ondernemer in eigen beheer opgebouwd ouderdomspensioen. Particuliere polissen/rekeningen bij bank- of verzekeringsinstellingen vallen niet onder de Wet Verevening Pensioenrechten.

Het is belangrijk om goed na te denken over uw pensioen bij scheiding. Het is misschien moeilijk om zo ver vooruit de kijken maar u maakt nu afspraken die bepalend zijn voor de rest van uw leven.

_________________________________________________

De wettelijke indexering alimentatie voor 2017 vastgesteld op 2,1 %

Het ministerie van veiligheid en justitie stelt jaarlijks de indexering voor kinder- en partneralimentatie vast. Dit is het wettelijk vastgestelde percentage waarmee de partner- en/of kinderalimentatie met ingang van 1 januari moet worden verhoogd tenzij de verhoging is uitgesloten in een convenant of een beschikking van de rechtbank. Dit heeft te maken met de inflatie. Het is raadzaam uw ex-partner hiervan tijdig op de hoogte te stellen

De indexering voor 2017 bedraagt 2,1 %.

Alimentatie wordt vastgesteld in een bepaalde periode van uw leven. Vaak zijn er daarna nog vele (wettelijke) wijzigingen maar wordt de alimentatie niet aangepast.
Misschien betaalt u te veel of ontvangt u te weinig.
Een goed moment om alles weer eens opnieuw te laten berekenen. Bel voor een afspraak voor een alimentatie check-up 030 – 303 55 87 of mail info@dewerdtmediation.
(ook mogelijk als uw echtscheiding niet door De Werdt Mediation is geregeld)

__________________________________________________

Nationale burendag (24 september 2016)

Vandaag is het Nationale Burendag. Tijd om eens stil te staan bij je buurt. Hoe is jouw buurt?
Ga je goed om met je buren? Organiseer dan eens een leuk buurtfeest met elkaar. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet kan je daarvoor zelfs subsidie krijgen.
Of leef je misschien in onmin met je buren? Al eens aan buurtbemiddeling gedacht? Dit is geheel gratis.
Misschien groeten jullie elkaar niet omdat er eens iets is voorgevallen. Zet dan zelf eens de eerste stap, vaak volgt de ander uiteindelijk ook.

Heb je een leuk of minder verhaal over je buurt? Stuur me dan een vrijblijvende mail. Ik ben geïnteresseerd in jouw verhaal!
Info@dewerdtmediation.nl

Fijne burendag!
Hartelijke groeten, Marianne de Werdt
DE WERDT MEDIATION

__________________________________________________

De dag van de scheiding (9 september 2016)

Sinds 2010 is de dag van de scheiding in het leven geroepen.
De dag van de scheiding valt dit jaar op vrijdag 9 september.
Het doel van deze dag is om de bewustwording te vergroten van het belang van een zorgvuldige (overleg)scheiding onder deskundige begeleiding, zodat de bijna ex-echtelieden respectvol uit elkaar kunnen gaan.
De jaarlijkse dag van de scheiding op de tweede vrijdag van september is gebaseerd op de eerste echtscheiding op 15 september 1796. Tegenwoordig strandt één op de drie huwelijken.

Gratis scheidingscheck

Overweeg je om uit elkaar te gaan? Maak dan op vrijdag 9 september 2016, de dag van de scheiding,  een vrijblijvende, kosteloze afspraak per mail: info@dewerdtmediation.nl of bel
030 – 303 55 87. We gaan dan met elkaar bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Dit geldt ook voor samenwoners of partners met een geregistreerd partnerschap.

Tot 9 september?

Hartelijke groeten,

Marianne de Werdt

__________________________________________________

Kinderopvangtoeslag gaat omhoog in 2017

Goed nieuws!  Na alle bezuinigingen  van de afgelopen jaren!
De kinderopvangtoeslag gaat in 2017 gaat omhoog.

Het kabinet beloofde dat iedereen met kinderen in de kinderopvang daarvan gaat profiteren. Het voordeel treft vooral de hogere en middeninkomens en kan oplopen tot 950 euro. Bij de lagere inkomens wordt de opvang al bijna volledig vergoed. De hoogte hangt af van uw inkomen (en van uw toeslagpartner als u die heeft), het uurtarief van de opvang en het aantal dagen opvang.
Daarnaast wordt de kwaliteit van de kinderopvang verbeterd en het maximaal te vergoeden uurloon van de opvang wordt verhoogd.

Jaarlijks zal 200 miljoen beschikbaar komen voor realisering van deze plannen. Dat moet toch te doen zijn lijkt mij.
Het ontwerpbesluit is onlangs bekend gemaakt. Het definitieve besluit wordt medio oktober 2016 verwacht. Ik hou u op de hoogte via deze blog!

Wil je gaan scheiden of ben je niet getrouwd maar jullie gaan uit elkaar en heb je kinderen in de kinderopvang?  Dan hebben de nieuwe regelingen ook effect voor jou!

bel 030 – 303 55 87 of mail: info@dewerdtmediation.nl

Met heel veel groeten en hopelijk tot ziens!

Marianne de Werdt

_________________________________________________

6 Zaken die je mag je verwachten van een goede echtscheidingsmediator.

Scheiden doe je niet zomaar. Daar gaat meestal een lang en pijnlijk traject aan vooraf. Als er ook nog eens minderjarige kinderen in het spel zijn is de beslissing vaak nog moeilijker omdat je niet alleen voor je eigen scheiding kiest maar daarbij ook beslist voor je kinderen.

Maar dan? De beslissing dat jullie uit elkaar gaan is genomen. Hoe wensen jullie de echtscheiding te gaan regelen? Als jullie er voor kiezen om dit samen te gaan doen dan is mediation mogelijk de manier voor jullie en wat mag je verwachten van een goede echtscheidingsmediator?

  • Kies voor een MfN registermediator. Dit is een mediator die voldoet aan strenge kwaliteits- en opleidingseisen, moet voldoen aan permanente educatie, voldoende ervaring heeft en veel meer. Check hiervoor het MfN register of uw mediator staat ingeschreven. Let wel: mediator is geen beschermde titel, iedereen mag zichzelf mediator noemen. MfN registermediator is wel een beschermde titel.
  • Check of de mediator staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en subsidie aan kan vragen voor uw echtscheiding als je daarvoor in aanmerking kan komen. Subsidieregelingen zijn zeer gunstig.
  • De mediator is neutraal en meervoudig partijdig. Hij of zij houdt jullie beider belang in het oog.
  • Uw mediator draagt zorg voor het belang van de kind(eren) en zorgt er voor dat de afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan.
  • De mediator heeft (enige) juridische, fiscale en financiële kennis en zorgt er voor dat de afspraken worden vastgelegd in een convenant.
  • De mediator zorgt er voor dat de procedure bij de rechtbank voor de echtscheiding wordt geregeld. Hij of zij mag dit niet zelf indienen maar heeft nauwe banden met een advocatenkantoor.

Mogelijk is ‘De Werdt Mediation’ de geschikte partij om jullie echtscheiding te regelen. Vul het antwoordformulier in of bel 030 – 303 55 87. Ik help jullie heel graag verder.

Tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Marianne de Werdt

_________________________________________________

Wetsvoorstel herziening partneralimentatie

Vorig jaar juni hebben VVD, PvdA en D66 een wetsvoorstel ingediend voor de herziening van partneralimentatie. De gewenste wijzigingen zijn enorm. Het uitgangspunt is nu dat na de echtscheiding  beide ex-echtelieden een gelijke levenstandaard behouden. De maximale termijn voor partneralimentatie is 12 jaar. Het kan dus voorkomen dat de ene ex-echtgenoot(e) aan de ander zeer langdurig een hoge partneralimentatie dient te betalen, de zorgplicht gaat ook na de echtscheiding door. De initiatiefnemers vinden dat de wettelijke regelingen dienen te worden aangepast aan deze tijd;
De maximale alimentatietermijn wordt verkort naar de helft van de duur van het huwelijk met een maximum termijn van vijf jaar. Echter, wanneer de alimentatieontvanger de zorg heeft over de gezamenlijke minderjarige kinderen dan gaat de alimentatie door totdat het jongste kind 12 jaar is. Voor huwelijken die korter dan 3 jaar geduurd hebben vervalt het recht op alimentatie wanneer partijen geen gezamenlijke kinderen onder de 12 jaar hebben.
De alimentatieplicht eindigt wanneer de alimentatiebetaler de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Partijen mogen bij huwelijksvoorwaarden (of partnerschapsvoorwaarden) afwijken van de regelingen.

De regelingen zullen geen terugwerkende kracht hebben dus alle afspraken die zijn gemaakt voordat het onderhavige wetsvoorstel wet is geworden zullen onder het oude recht vallen.

Ook zo benieuwd naar het verloop van dit wetsvoorstel??? Ik hou je op de hoogte!

Vriendelijke groeten,
Marianne de Werdt

___________________________________________________

Co-ouderschap oftewel (bijna) gelijk verdeelde zorg voor de kinderen na echtscheiding is een fenomeen van deze tijd. In mijn praktijk kiest ruim 70 % van de ouders voor co-ouderschap. Maar…er komt nogal bij kijken aan o.a. organisatie, overleg en financiën. Zie mijn interview op: http://www.co-ouderschap.com/…/03/interview-marianne-de-we…/

Ontvang nu gratis het boek ‘ouders en Co’ (zolang de voorraad strekt) over co-ouderschap bij de afspraak met mij voor jullie echtscheiding. Bel 030-3035587 of mail info@dewerdtmediation.nl

Tot ziens!!

Hartelijke groet,
Marianne de Werdt

Meer weergeven

De Werdt Mediation komt naar u toe!

Mijn kantoor is gevestigd in de binnenstad van IJsselstein, in het monumentale pand waar vroeger het oude postkantoor gevestigd was. De meeste cliënten uit de regio komen naar mijn kantoor.
Een andere locatie, bijvoorbeeld bij u thuis, is ook mogelijk. Zonder bijkomende kosten.
Voor bijvoorbeeld mensen met kleine kinderen is het handig dat zij dan geen oppas hoeven te regelen.

Het kantoor

NU OOK BUITEN DE REGIO.
Ook als u bijvoorbeeld in de provincie Noord of Zuid Holland, Noord-Brabant of Gelderland woont kan ik uw echtscheiding regelen.
Ik zal dan waarschijnlijk twee keer langskomen om alles met jullie samen te bespreken. Daarnaast zullen we ook nog contact hebben over de telefoon en e-mail.
Daarna leg ik alle afspraken vast in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan, in het geval er minderjarige kinderen zijn en zorg er voor dat de procedure bij de rechtbank wordt geregeld.

HEEL NEDERLAND.
Woont u in de provincie Limburg, Zeeland, Groningen, Friesland of Drenthe kunt u ook contact met mij opnemen. Ik kan u dan in contact brengen met een collega mediator in uw buurt. Dit is geheel vrijblijvend en ik reken daarvoor geen commissie.

Heeft u interesse? Stuur een mail naar: info@dewerdtmediation.nl of bel 030 - 303 55 87.
Of stuur een mail of vul het antwoordformulier in op deze site met het verzoek om u te bellen.

De wettelijke indexering alimentatie voor 2016 vastgesteld op 1,3 %

Het ministerie van veiligheid en justitie stelt jaarlijks de indexering voor kinder- en partneralimentatie vast. Dit is het wettelijk vastgestelde percentage waarmee de alimentatie met ingang van 1 januari moet worden verhoogd tenzij de verhoging is uitgesloten in een convenant of een beschikking van de rechtbank. Dit heeft te maken met de inflatie. Het is raadzaam uw ex-partner hiervan tijdig op de hoogte te stellen

De indexering voor 2016 bedraagt 1,3%.

Alimentatie wordt vastgesteld in een bepaalde periode van uw leven. Vaak zijn er daarna nog vele (wettelijke) wijzigingen maar wordt de alimentatie niet aangepast.
Misschien betaalt u te veel of ontvangt u te weinig.
Een goed moment om alles weer eens opnieuw te laten berekenen. Bel voor een afspraak voor een alimentatie check-up 030 - 303 55 87 of mail info@dewerdtmediation.
(ook mogelijk als uw echtscheiding niet door mij is geregeld)

Hartelijk welkom

Marianne de Werdt

27 December 2015

Hartelijk welkom op mijn blog.

De wettelijke indexering  alimentatie voor 2016 is vastgesteld op 1,3%.