Wat houdt echtscheidingsmediation in?

Echtscheidingsmediation is een vorm van bemiddeling, waarbij de professionele gecertificeerde, onpartijdige mediator zorgt voor een goede communicatie tussen twee partijen die hun huwelijk c.q. samenleven wensen te beëindigen. Ik begeleid jullie bij het maken van gezamenlijke afspraken over alimentatie, pensioenen, de zorgverdeling van de kinderen, de echtelijke woning etc. die vervolgens door mij, als gecertificeerde mediator, vastgelegd worden in een  echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst. Alle afspraken over de kinderen worden opgenomen in een ouderschapsplan.
 

Ooit hebben jullie van elkaar gehouden dus als je ervoor kiest om van jullie echtscheiding geen vechtscheiding te maken is echtscheidingsmediation een uitstekende manier om de scheiding te regelen. Misschien hebben jullie samen kinderen zodat je altijd met elkaar verbonden blijft. Reden te meer om op een goede manier uit elkaar te gaan.

Huwelijken en geregistreerd partnerschap dienen door de rechtbank te worden ontbonden. Daarvoor werk ik samen met het kantoor van mijn vader: Advocatenkantoor De Werdt. Hij is advocaat en kan de procedure bij de rechtbank afhandelen. Hier hebben jullie verder geen omkijken naar.

 

Gecertificeerde echtscheidingsmediation en het MfN Register

Als professionele en ervaren MfN Register Mediator heb ik kennis van de financiële, fiscale en juridische aspecten van een echtscheiding of beëindiging van een samenleving, zonder daarbij de relationele patronen en de emoties van de betrokken partijen uit het oog te verliezen.
De mediation in een informele omgeving vanuit de praktijken in Nieuwegein en Ijsselstein is gericht op een laagdrempelige afhandeling van jullie scheiding én is gericht op de toekomst, wanneer er bijvoorbeeld  minderjarige kinderen betrokken zijn. Ik help jullie op een persoonlijke, informele manier om de echtscheiding vorm te geven door middel van gesprekken waarbij jullie wensen en opties besproken worden.

Wat kunt u verwachten van echtscheidingsmediation of bemiddeling bij de beëindiging van een samenlevingsvorm?

Echtscheidingsmediation is bedoeld om op een soepele wijze, onder deskundige begeleiding van een mediator, zaken te regelen die voorkomen bij het beëindigen van een samenlevingsrelatie of huwelijk. Dit kan gepaard gaan met emoties. Dankzij professionele mediation kunnen er goede afspraken gemaakt worden, die tot tevredenheid van beide partijen leiden.
Ik ben als professioneel MfN-registermediator gespecialiseerd in het opstellen van het echtscheidingsconvenant en desgewenst het ouderschapsplan. U kunt een deskundig consult verwachten op het gebied van actuele juridische, financiële en fiscale zaken rondom de scheiding. In de echtscheidingsmediation gesprekken worden alle zaken stap voor stap besproken. Door middel van een checklist wordt op een rijtje gezet wat geregeld moet worden en welke stukken u dient te verzamelen. Denk hierbij aan een recente opgave van de hypotheek,
jaaropgaven en een overzicht van uw pensioen.

Hoe vertellen we het de kinderen?

Jullie kennen jullie kinderen als geen ander maar dit is toch een heel moeilijk moment. Vaak krijg ik de vraag hoe ouders dit moeten aanpakken. Want hoe vertel je een kind dat pappa en mamma gaan scheiden? Je bent bang dat het leven van je kind instort maar jullie kunnen er zelf veel aan doen om dit gesprek zo goed mogelijk vorm te geven.

Gesubsidieerde mediation voor echtscheiding

Het is goed om te weten dat er een subsidieregeling bestaat voor echtscheidingsmediation. Als je hiervoor in aanmerking komt op basis van inkomen en vermogen dan regel ik de gehele aanvraag en afhandeling. Kijk hiervoor onder het thema ‘kosten’ en klik op de link van de Raad voor Rechtsbijstand. Uiteraard kan je ook contact met mij opnemen, ik kan je er alles over vertellen!

Is het voor u moeilijk om tijdens kantoortijden een afspraak te maken?

Het is mogelijk om ’s avonds of zelfs in het weekend een afspraak te maken. Is het voor u lastig om naar ons kantoor te komen omdat u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft of gewoon geen zin heeft om de deur uit te gaan? Een afspraak bij u thuis of op een andere locatie is mogelijk.

Ik werk uitsluitend op afspraak