Wat doet een MfN Mediator bij scheiding of samenlevingsbeëindiging?

mediator aan tafel met clienten
  • Een MfN mediator als Marianne de Werdt maakt door middel van bemiddelingsgesprekken goede afspraken voor jullie beiden en vergeet daarbij jullie eventuele kinderen niet.
  • Het mediationtraject via een MfN mediator verloopt sneller dan een procedure op tegenspraak (vechtscheiding genoemd) bij de rechtbank.
  • De kosten voor een mediationtraject zijn vele malen goedkoper dan advocatenkosten. Ook is het in bepaalde  gevallen mogelijk om subsidie aan te vragen voor de scheiding. Ik regel de gehele aanvraag en afhandeling voor u.
  • Mediation bij een scheiding heeft een persoonlijk én informeel karakter.
  • Bij echtscheidingsprocedure op tegenspraak (een vechtscheiding) verliezen jullie feitelijk beiden. Bovendien heeft dit een zeer negatief effect op jullie eventuele kinderen. De gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling (echtscheidingsmediation) hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. 
Mediator is geen beschermde titel. Dat betekent dat iedereen mediation bij een scheiding kan aanbieden. De titel MfN mediator is echter wel beschermd en alléén te verkrijgen door middel een gedegen opleiding en mediators die het examen hebben behaald tot MfN geregistreerd mediator, verplichte scholingen blijven volgen (PE) en zich houden aan de opgestelde gedragsregels.
 
Ik ben een MfN Registermediator. Kijk voor meer informatie op: https://mfnregister.nl/

De vier voordelen van een MfN mediator versus een advocaat bij echtscheiding

Er zijn grote voordelen van het inschakelen van bemiddeling bij echtscheiding, ten opzichte van een gang naar de rechter:
 
  1. Lagere kosten – één mediator in plaats van twee dure advocaten, waarbij voorop staat dat jullie open staan voor compromissen om er samen goed uit te komen.
  2. Nakoming van afspraken – de door partijen gemaakte afspraken worden vastgelegd in een gezamenlijk echtscheidingsverzoek voor de rechtbank, hetgeen een gezamenlijke oplossing bevordert.
  3. Conflictbeperking – tijdens de mediation investeren jullie in de relatie, met een vreedzaam uit elkaar gaan als uitgangspunt.
  4. Sneller resultaat – omdat de partijen de wens hebben om ‘in goed overleg uit elkaar te gaan’, worden langdurige frustrerende trajecten vermeden.

Komt het niet uit om tijdens kantoortijden een afspraak te maken? Geen punt! Het is mogelijk om ’s avonds of zelfs in het weekend een afspraak te maken.

Is het lastig om naar mijn kantoor te komen omdat jullie bijvoorbeeld kleine kinderen hebben of gewoon geen zin om de deur uit te gaan? Een afspraak bij jullie thuis of op een andere locatie is mogelijk.

Ik werk uitsluitend op afspraak