6 Zaken die je mag verwachten van een goede echtscheidingsmediator

mediator aan tafel met clienten

Scheiden doe je niet zomaar. Daar gaat meestal een lang en pijnlijk traject aan vooraf. Als er ook nog eens minderjarige kinderen in het spel zijn is de beslissing vaak nog moeilijker omdat je niet alleen voor je eigen scheiding kiest maar daarbij ook beslist voor je kinderen.

Maar dan? De beslissing dat jullie uit elkaar gaan is genomen. Hoe wensen jullie de echtscheiding te gaan regelen? Als jullie er voor kiezen om dit samen te gaan doen dan is mediation mogelijk de manier voor jullie en wat mag je verwachten van een goede echtscheidingsmediator?

  • Kies voor een MfN registermediator. Dit is een mediator die voldoet aan strenge kwaliteits- en opleidingseisen, moet voldoen aan permanente educatie, voldoende ervaring heeft en veel meer. Check hiervoor het MfN register of uw mediator staat ingeschreven. Let wel: mediator is geen beschermde titel, iedereen mag zichzelf mediator noemen. MfN registermediator is wel een beschermde titel.
  • Check of de mediator staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en subsidie aan kan vragen voor uw echtscheiding.
  • De mediator is neutraal en meervoudig partijdig. Hij of zij houdt jullie beider belang in het oog.
  • Uw mediator draagt zorg voor het belang van de kind(eren) en zorgt er voor dat de afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan.
  • De mediator heeft (enige) juridische, fiscale en financiële kennis en zorgt er voor dat de afspraken worden vastgelegd in een convenant.
  • De mediator zorgt er voor dat de procedure bij de rechtbank voor de echtscheiding wordt geregeld. Hij of zij mag dit niet zelf indienen maar heeft nauwe banden met een advocatenkantoor.

Mogelijk is ‘De Werdt Mediation’ de geschikte partij om jullie echtscheiding te regelen.

Vul het antwoordformulier in of bel 030 – 303 55 87.

Ik help jullie graag verder.