Echtscheidingsgolf of babyboom na corona?

Corona echtscheiding

Iedereen heeft te maken met de situatie rondom de coronacrisis. Alle (social) media is doorspekt met informatie over het virus. Worden we al een klein beetje media moe? De vraag die ik regelmatig voorbij zie komen is of we na deze crisis te maken krijgen met een echtscheidingsgolf of een babyboom. Persoonlijk denk ik met beide.

De babyboom zal niet zo massaal zijn als na de oorlog. Maar partners zullen een kinderwens nu even uitstellen tot na de coronacrisis. Wat ook mee speelt is dat deze situatie je relatie positief en helend kan beïnvloeden. Je ziet op dit moment ook dat partners juist dichter tot elkaar komen in de relatie. Zo hebben zij meer tijd voor elkaar dan in ons altijd jachtige bestaan. Ben je net bij elkaar en verliefd? Dan kom je deze periode samen ook wel door.

Er staan ook veel relaties onder druk momenteel. Ga er maar eens aan staan: beide partners werken gedwongen thuis, met enkele koters er omheen. Daarnaast spelen ook nog zorgen over gezondheid en financiën. Een voedingsbodem voor irritaties. Zeker als de relatie daarvoor ook niet optimaal was lijkt het moeilijk om deze crisis te overleven. Toch is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en om de verbinding te behouden. Bespreek op een rustig moment waar je tegenaan loopt en maak afspraken met elkaar. Wellicht is dit niet tijd om uit elkaar te gaan maar ooit komt er een post-corona tijdperk en waar wil je dan staan?

Hebben jullie behoefte aan een kennismakingsgesprek met mij tijdens de coronacrisis? Dat kan middels videobellen. Voorwaarde is dat jullie beiden beschikken over een computer/laptop met camera en geluid. Jullie hoeven daarvoor niet eens op dezelfde locatie aanwezig te zijn.  Stuur een aanvraag via het contactformulier op deze website
of: e-mail: info@dewerdtmediation.nl
of bel: 030 – 303 55 87 

Ik sta jullie graag te woord

Blijf gezond en let goed op jezelf en elkaar!

Hartelijke groet,
Marianne de Werdt