Beperkte Gemeenschap van Goederen

Trouwen

Voor huwelijken gesloten tot en met 31 december 2017 geldt ‘de algehele gemeenschap van goederen’ als je niet naar de notaris gaat voor het afsluiten van huwelijkse voorwaarden. Dit houdt kortgezegd in dat alle bezittingen en schulden (uitzonderingen daargelaten) van elkaar zijn, ook van vóór het huwelijk. Maar wat gaat er nu veranderen vanaf 1 januari 2018?

Als je na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje stapt dan geldt ‘de beperkte gemeenschap van goederen’. Alleen de bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk worden opgebouwd zijn gezamenlijk. Wat voor het huwelijk privé bezit was, wordt niet gemeenschappelijk. Ook schenkingen en erfenissen zijn privébezit. Voorheen viel dit in de boedel als er geen uitsluitingsclausule bestond. Het is dus zaak om voor het huwelijk goed te documenteren wat privébezit is.

Wil je dat met de huwelijksgelofte het mijn en dijn samenvloeien zoals weleer? Dat kan nog steeds! Je moet daarvoor wel eerst naar de notaris voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Verder wens ik alle echtelieden, zowel getrouwd voor, of na 1 januari 2018, een lang en gelukkig leven samen.
Mocht deze termijn niet gehaald worden dan kan je natuurlijk terecht bij: De Werdt Mediation, tel. 030-303 55 87 of mail:
info@dewerdtmediation. Het antwoordformulier op deze website invullen kan ook, er wordt dan contact met je opgenomen.

Vriendelijke groeten,
Marianne de Werdt