Welke diensten biedt een mediator bij echtscheiding of bij beëindiging van een samenlevingsvorm?

Mediation of bemiddeling, houdt in dat jullie in een professioneel begeleid mediationtraject de oplossing bepalen voor alle aspecten van de feitelijke scheiding. 
Marianne de Werdt, is als professioneel MfN-registermediator bekend met de emoties en fases van het scheidingsproces én neemt de tijd om u op uw gemak te stellen en leert u om vertrouwen te hebben in de toekomst. 
Vanuit haar mediatorpraktijken in Nieuwegein en IJsselstein (provincie Utrecht), legt zij gemaakte afspraken vast en zorgt ervoor dat deze recht doen aan beide partijen. Zij zal in de rol van gecertificeerde mediator functioneren als een neutrale deskundige op het gebied van onderhandelen en communicatie, gebaseerd op de volgende kernwaarden:
 
Vertrouwen en geheimhouding: Alles wat tijdens de mediationgesprekken besproken wordt rust op onderling vertrouwen en valt onder de geheimhoudingsplicht. Dit geldt uiteraard ook voor de mediator.
 
Vrijwilligheid: Een mediationtraject kan alleen ingegaan worden als beide partijen daarmee instemmen. 
Kiezen voor bemiddeling door een mediator betekent actief meewerken vanuit de wens om vreedzaam uiteen te gaan. Hiermee wordt een stressvolle scheidingsprocedure, ook wel vechtscheiding genoemd, met een onzekere uitkomst vermeden. 
Scheidingstrajecten met ernstige conflicten zijn vaak langdurig en heel kostbaar, omdat er 2 advocaten worden ingeschakeld, die ieder voor zich een strijd aan gaan voor tegengestelde belangen. Intensieve en deskundige begeleiding van een mediator leidt tot een bevredigende regeling voor beide partijen.

Wat zijn de specialisaties van een MfN gecertificeerde mediator?

Een professioneel mediator is gespecialiseerd in het opstellen van overeenkomsten rondom een echtscheiding en de beëindiging van een samenlevingsvorm waarbij o.a. juridische, financiele en fiscale aspecten aan bod komen en met als resultaat een duurzame oplossing.
 
  • echtscheidingsconvenanten
  • alimentatieberekeningen
  • ouderschapsplannen
  • vaststellingsovereenkomsten
  • zorgplannen
  • ouderschapsplannen
 
Daarnaast krijgen emoties rond de gestrande relatie ruimte en aandacht en geeft de mediator op professionele wijze inzicht in jullie wederzijdse motieven, drijfveren en gevoelens.
Dit legt doorgaans een stevige basis om met elkaar in gesprek te gaan over de zaken die geregeld moeten worden.
 
Je bent van harte welkom in de mediatorpraktijk van Marianne de Werdt in IJsselstein of Nieuwegein.

"SAMEN TROUWEN, SAMEN SCHEIDEN'

Komt het niet uit om tijdens kantoortijden een afspraak te maken? Geen punt! Het is mogelijk om ’s avonds of zelfs in het weekend een afspraak te maken.

Is het lastig om naar mijn kantoor te komen omdat jullie bijvoorbeeld kleine kinderen hebben of gewoon geen zin om de deur uit te gaan? Een afspraak bij jullie thuis of op een andere locatie is mogelijk.

Ik werk uitsluitend op afspraak